top of page
 • Instagram

Hieronder vindt u antwoorden op de meest voorkomende vragen omtrent onze werkwijze en aanpak bij het fotograferen van architectuur,  zoals werven, gebouwen, en interieur alsook evenementen en activiteiten die uw bedrijf organiseert

Vraag en Antwoord

 • Ik ben gespecialiseerd in architectuurfotografie zoals foto’s van werven en gebouwen, alsook immo- en interieur-fotografie voor het op camera vastleggen van binnenruimten zoals model appartementen en kamers.

   

  Daarnaast ontvang ik regelmatig opdrachten voor het fotograferen van bedrijfsevenementen zoals teambuilding activiteiten en events met klanten en leveranciers.

   

  Mijn diensten omvatten een intakegesprek, fotografie op locatie met professionele apparatuur, RAW-conversie, nabewerking, retouches en het aanleveren van alle beelden in hoge resolutie formaten voor uw eigen commercieel gebruik.

 • De duur van een architectuur opdracht is afhankelijk van uw project maar gemiddeld neemt een reportage 8 uur per locatie in beslag. Dit betekent ongeveer 4 uur ter plaatse, 2 uur voor verplaatsingen, en 2 uur voor conversies en nabewerkingen van de beelden.  

   

  De benodigde tijd voor het fotograferen van bedrijfs-evenementen en -activiteiten is afhankelijk van de duur van het event zelf en uw wensen en verwachtingen. We maken op voorhand een plan wat u ter goedkeuring wordt voorgelegd.

 • Reiskosten en transport worden apart berekend aan een tarief van 0,4237 €/km. Hierdoor kan ik een nauwkeurige en eerlijke prijsstructuur bieden voor alle klanten, ongeacht de locatie.

 • Ja, dat kan. Extra afbeeldingen, naast de afbeeldingen die in de door u gekozen diensten en pakketten zijn opgenomen, zijn beschikbaar aan 20 € per afbeelding.  

   

  Daarnaast zijn ook geavanceerde bewerkingen in Photoshop mogelijk om ervoor te zorgen dat uw foto's perfect bij uw visie passen. Prijzen voor additionele nabewerkingen variëren afhankelijk van de complexiteit van het vereiste werk en worden verrekend aan een uurtarief van 85 € per uur. U krijgt hiervoor altijd een inschatting op voorhand. 

 • Gelieve alle afspraken en noodzakelijke overeenkomsten met de locatie-eigenaar te regelen alsook AVG-conforme ontheffingen te verkrijgen van alle personen die op de foto's worden afgebeeld. Een blanco sjabloon voor deze overeenkomsten is op aanvraag verkrijgbaar.

 • Ik gebruik professionele fotografieapparatuur, waaronder full-frame camera's van Nikon die beelden tot 45,7 megapixels kunnen produceren. Dit garandeert resultaten van hoge kwaliteit die geconverteerd kunnen worden naar de door u gewenste formaten voor zowel online weergaven als printgebruik.

 • Dringende opdrachten en verzoeken behandel ik waar mogelijk buiten de normale werktijden. Hiervoor kan echter een aangepast tarief gelden. Neem gerust contact met mij op om uw specifieke wensen te bespreken.

 • Ja, voor projecten waarbij drie of meer locaties betrokken zijn, bied ik een bundelkorting aan. Dit biedt flexibiliteit bij het distribueren van het gewenste aantal afbeeldingen over de locaties. 

 • Alle tarieven en prijzen zijn exclusief 21% BTW. Dit wordt, zoals wettelijk vereist, aan uw factuur toegevoegd.

 • Ik geloof dat elk ontwerp een verhaal vertelt, en professionele fotografie is de sleutel om dat verhaal tot leven te brengen. Ik streef ernaar om niet alleen de esthetiek, maar ook de ziel van uw project vast te leggen, zodat elk detail en ontwerp tot de kijker spreekt, net zoals het tot u spreekt.

 • Ik zoek naar die bijzondere hoeken en perspectieven die het karakter van een gebouw of ruimte laten zien en het hart van een ontwerp onthullen. Het gaat over het vastleggen van de essentie die misschien over het hoofd wordt gezien, het vinden van schoonheid in het samenspel van licht, schaduw en structuur.

 • Ja dat kan ik. Met een vleugje creativiteit en digitale tovenarij kan ik helpen het potentieel voor te stellen van ruimtes die nog steeds tot leven komen, en ervoor zorgen dat ze er net zo boeiend uitzien als het uiteindelijke beeld. 

 • Ja, ik waag me voorbij muren om de dialoog tussen architectuur en natuur vast te leggen, in de overtuiging dat buitenruimtes hun eigen verhalen bevatten, wachtend om door de lens verteld te worden.

 • U ontvangt afbeeldingen met een hoge resolutie in formaten die geschikt zijn voor zowel print als internet, zodat uw projectfoto's op verschillende platformen kunnen worden getoond.

   

  Denk hierbij aan foto's in het camera bronformaat RAW, formaten zoals jpg, jepg, of webp die gangbaar zijn voor foto's op websites en social media, formaten zoals png die transparantie ondersteunen, en vectoriele formaten zoals svg of pdf voor drukwerk op grote schaal of het drukken van foto's op merchandise en give-aways zoals gepersonaliseerde t-shirts of koffiemokken.

   

  De mogelijkheden zijn eindeloos en ik pas me graag aan aan uw wensen.

Deel uw gegevens voor een vrijblijvend gesprek

bottom of page